+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Plynový kondenzační kotel QUANTUM Q7K

31.05.2017 Firma: QUANTUM, a.s.

Plynové kondenzační kotle Q7K jsou nejoblíbenější kotle na našem trhu, a to díky unikátnímu teplosměnnému výměníku. Přednostní tohoto výměníku je jeho snadná údržba, čištění a servis.

Image 0

Plynový kondenzační kotel se dodává ve dvou variantách. Varianta Solo je s využitím teplosměnného výměníku pouze pro přípravu otopné vody pro vytápění s jednou trubkou. Varianta Combi s využitím teplosměnného výměníku pro přípravu otopné vody pro vytápění v jedné trubce a zvlášť trubka pro ohřev teplé užitkové vody. Součástí kotle tak nemusí být žádný trojcestný přepínací ventil.

Image 1

Teplosměnný výměník v provedení Combi.

Image 2

Výhodou oddělených trubek je v jejich čištění a nezávislý provoz při ohřevu otopné vody a ohřevu teplé užitkové vody.

Jelikož oddělený ohřev topné a užitkové vody probíhá současně, dochází tak k maximálnímu ochlazení spalin a optimálnímu využití kondenzačního tepla. Konstrukce výměníku tepla zajišťuje minimalizaci tepelných ztrát a optimální přenos tepla. Účinnost v režimu ohřevu užitkové vody dosahuje až 95,8%, účinnost v režimu ohřevu topné vody dosahuje 107%.

Image 3

Prostorová dostupnost pro servis našich plynových kondenzačních kotlů je plně dostačující a zajišťující rychlý a bezpečný servis. Proto jsou naše plynové kondenzační kotle výhledávané jak pro náhradu stávajích řešeí, tak pro zcela nové instalace.

Image 4

Zapojení do kaskády.

Image 5

Image 6

Firemní článek