+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Nevypínat, temperovat!

Přípravy na zimní dovolenou v plném proudu a s tím blížící se otázka, co všechno v domácnosti vypnout, kde ušetřit na provozu…

„Mnozí se domnívají, že při dočasném vypnutí systému řízeného větrání s rekuperací tepla, například právě při odjezdu na dovolenou, ušetří. Z pohledu spotřeby energií je však mnohem efektivnější stabilní temperování vzduchu. Má-li být rekuperace maximálně účinná, musí fungovat nepřetržitě,“ upozorňuje Bc. Pavel Vořech, produktový manažer pro komfortní větrání Zehnder, a pokračuje: „Proto jsme naše větrací jednotky ComfoAir Q vybavili možností úsporného režimu „AWAY“. V tomto režimu jednotka pracuje na minimální výkon a spotřeba energie je naprosto zanedbatelná – pouze kolem 10 W.“  To ještě minimalizuje už tak nízké náklady na provoz větrací jednotky, které se v běžném rodinném domě pohybují v řádu nižších stovek korun měsíčně, a které jsou navíc kompenzovány úsporou až poloviny nákladů na vytápění.

Image 0

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.
Více na www.zehnder.cz
Firemní článek