+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Koupelna v hotelu jako zážitek

27.02.2019 Firma: SANELA spol. s r. o. Časopis: 1/2019

Stále se najdou hoteliéři, kteří podceňují vzhled i vybavení koupelen a toalet. Přitom existují studie, podle kterých si velká část hostů udělá obrázek o konkrétním ubytovacím zařízení právě podle toho, jak se v něm vysprchují nebo vyspí.

Často slýcháváme, že si hosté v hotelích běžně vanu nenapouštějí. Většina ubytovacích zařízení tak sází na jednoduchý design interiéru, pouze se sprchovým koutem. A důvod je jasný. Vybavení musí být nejen praktické, ale také bez větších obtíží udržovatelné. Provozovatelé tak dávají přednost co nejjednoduššímu zařízení bez zbytečných záhybů a nevyužitelných zákoutí. Ty v důsledku představují pouze prostory k usazování nečistot a bakterií.

Image 1Obr. 1 • Automatická umyvadlová baterie SLU 60 může nejen ušetřit pitnou vodu, ale hodí se i do designového řešení hotelových koupelen

Osoušeč versus papír

Čím horší je úroveň vybavení koupelen a toalet tím, hůře se uklízí. Rozmotaný toaletní papír nebo ucpaná záchodová mísa na toaletě, kde chybí odpadkový koš, to všechno může v konečném důsledku způsobit, že kromě nevábného vzhledu budou toalety opravdu špinavé a zapáchající. Vyplatí se proto investovat do vybavení, jako jsou např. zásobníky toaletního papíru, odpadkových košů nebo sáčků na dámské hygienické potřeby.

Další dilema přichází s otázkou, jestli použít zásobník na papírové ručníky nebo osoušeč. Řeší se nejen v hotelových pokojích, ale především v hotelových restauracích. Nejmodernější variantou jsou bezdotykové osoušeče. Silný tenký proud vzduchu nedává žádnou šanci mikroorganizmům, pro které jsou klasické ručníky pomyslným rájem na Zemi. S těmito osoušeči také odpadá nutnost častého doplňování papírových ručníků, které hlavně děti rády vytrhávají ve větším množství, než jaké je potřeba.

Kdo šetří, má za tři

Hosté si mohou hotel zařadit i podle kvality sprchy. Silný proud nebo masážní hlavice berou jako samozřejmost. Zároveň ale pozitivně vnímají důraz kladený na ekologii, na čemž dokonce některé hotely vystavěly svou image. Ožehavým ekologickým tématem je úspora pitné vody. Tu lze zajistit využitím například infračervených umyvadlových baterií, elektronických dotykových ovládání sprch, infračervených splachovačů WC nebo ­radarových splachovačů pisoárů. Navíc u všech těchto výrobkových kategorií firmy SANELA je možné jejich parametry použití nastavit pomocí dálkového ovladače ke spokojenosti jak hotelových hostů, tak managementu.

Image 2Obr. 2 • I takto elegantně může vypadat toaleta vybavená nerezovými výrobky SANELA

Image 3Obr. 3 • Domácí pisoár SLP 37R s radarovým splachovačem může být instalován jak v hotelových koupelnách, tak na toaletách hotelové restaurace

Firemní článek