+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Kotel VIADRUS U22 Economy zaujme bezkonkurenční cenou a ekologickým provozem

11.01.2021 Firma: VIADRUS a.s. Časopis: 8/2020

Pokud sháníte spolehlivý a k životnímu prostředí šetrný kotel na pevná paliva, který zvládne spalovat jak dřevo, tak i uhlí, model VIADRUS U22 Economy je pro vás ta správná volba.

Společnost VIADRUS, největší a nejstarší český výrobce topenářské techniky z litiny, vyhověla požadavkům svých zákazníků a letos úspěšně certifikovala kotel U22 Economy na další druhy paliv. Tento univerzální model tak, kromě dřeva, splňuje nejvyšší emisní třídu 5 a Ekodesign i pro spalování černého a hnědého uhlí.

Image 2

VIADRUS je firma s více než 130letou tradicí, vlastní slévárnou, výzkumem a vývojem. Mezi hlavní přednosti nejnovějších kotlů této značky patří mj. vysoká účinnost, desetiletá záruka na litinový výměník vlastní výroby, nízká spotřeba paliva, jednoduché ovládání a velmi příznivá cena. Všechny také splňují nejpřísnější emisní předpisy – vyhovují tak všem aktuálním i budoucím legislativním požadavkům, k jejichž zpřísnění dojde od září 2022.

Image 1

Univerzální litinový zplyňovací kotel na tuhá paliva U22 Economy s ručním přikládáním je možné použít jako náhradu dosluhujících kotlů na pevná paliva ve starších „samotížných” otopných soustavách. Mezi jeho další přednosti patří mj. patentovaný systém spalovací komory ViaBurn, jednoduchá montáž i údržba či možnost provozu nezávislého na elektrické energii. Kotel U22 Economy je dostupný ve výkonových va­riantách 10, 16, 21, 25, 30, 34, 38 kW (dřevo, hnědé a černé uhlí) a 41 kW (dřevo). Technické řešení regulace spalovacího systému ViaBurn zajišťuje proudění předehřátého spalovacího vzduchu na bázi podtlaku vytvořeného komínem a umožňuje tak čistší a úspornější hoření.

„Mnoho lidí se obává, jak velký finanční dopad na ně budou mít vládou přijatá opatření proti boji s šířením koronavirové infekce, která se negativně projevují na kondici české ekonomiky a dotknou se i obsahu peněženek našich občanů. Pro snížení nákladů a větší komfort našich zákazníků při montáži jsme úspěšně certifikovali náš jedinečný kotel U22 Economy i na černé a hnědé uhlí. Stále však platí, že VIADRUS je ekologicky zodpovědná společnost a i přesto, že vyrábíme kotle na tuhá paliva, naše produkty odpovídají všem moderním nárokům na ochranu životního prostředí a splňují ty nejpřísnější emisní limity,“ uvedl předseda představenstva společnosti VIADRUS Petr Teichmann.

Litinové kotle značky VIADRUS mají certifikaci Strojírenského zkušebního ústavu v Brně, respektované evropské zkušební, inspekční a certifikační organizace s širokou mezinárodní působností. Životnost kotlů ­VIADRUS se počítá v desítkách let, což je dáno litinovým materiálem, z něhož jsou vyráběny. Litina navíc přináší finanční úsporu díky své vysoké výhřevnosti a akumulační schopnosti, investice do pořízení kotle VIADRUS se vám tak rychle vrátí nejen díky jeho dlouhé životnosti a nižší náročnosti na údržbu.


Pro podrobnější informace navštivte naše internetové stránky

Firemní článek