+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Kermi jako první a zatím jediný držitel EPD

22.02.2024 Firma: KERMI s.r.o. Časopis: 6/2023

EPD, zkratka pro Environmental Product Declaration, je prohlášení o ekologickém produktu.

Image 0

Kermi je prvním a zatím jediným výrobcem otopných těles, který obdržel EPD pro všechny své ocelové radiátory, jako jsou deskové radiátory, otopné stěny, konvektory i koupelnové a designové radiátory. Prohlášení EPD vydané institucí IBU (Institut für Bauen und Umwelt e.V.) umožňuje transparentnost dopadu výrobků na životní prostředí v celém řetězci výrobního procesu a životního cyklu výrobků. Další relevantní informace o udržitelnosti produktů Kermi lze najít na stránkách DGNB-navigator.de.

Pro developery a veřejné soutěže hrají environmentální kritéria důležitou roli. Přidělování veřejných financí ve stavebnictví je také stále více zaměřeno na udržitelnost. S prohlášením EPD mohou projektanti nebo develepeři prokázat požadované ekologické normy výrobku, zajistit si konkurenční výhody a stejně tak udržitelnější koncepci budov.

Ekologické prohlášení o výrobku pro všechny ocelové radiátory

EPD se zakládá na normách ISO 14025 a EN  15804 a popisuje ekologickou bilanci stavebních výrobků. Společnost Kermi obdržela EPD pro všechny ocelové radiátory a přebírá tak průkopnickou pozici jako výrobce udržitelných produktů. Osobní předání ceny tohoto prohlášení se konalo na veletrhu BAU v Mnichově 18. dubna 2023.

Image 1Kermi bylo osobně předáno EPD (Environmental Product Declaration) na veletrhu BAU v Mnichově předsedou IBU Hans Peters (1. zleva). Prohlášení převzal Senior Produkt Manager pro desková otopná tělesa Kermi Hans-Jürgen Heigl (2. zleva). Na fotografie je možné shlédnout Roberta Spang (2. zprava), Principal Consultant & Sr. Business Development Manager a Anju Mohanan (1. zprava), Sustainability Consultant, ze společnosti Sphera Solutions GmbH.

Udržitelné produkty: Všechny informace v jednom přehledu

Pro zjednodušení přístupu k dalším informacím o udržitelnosti, které hrají stále větší roli při plánování výstavby, spolupracuje Kermi s německou společností pro udržitelné budovy, Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB). V rámci udržitelné výstavby poskytuje Kermi DGNB navigátoru informace a vlastnosti zvolených produktů. Informace jsou veřejně přístupné. Tato transparentnost dat umožňuje komplexní přehled a pomáhá neustále je smysluplně rozšiřovat.

Image 2

Environmentální kritéria při plánování výstavby a rozhodnutí  o udržitelných produktech lze zohlednit použitím ověřených produktů. Kermi získalo EPD za všechny ocelové radiátory (deskové radiátory, otopné stěny, konvektory, koupelnové a designové radiátory) - jako první a zatím jediný výrobce radiátorů!

Firemní článek