+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Kamco – proplachovací čerpadla pro profesionály

26.02.2018 Firma: MAROX s.r.o. Časopis: 1/2018

Bohaté zkušenosti spolu s neustálým výzkumem a vývojem nám umožňují poskytovat vynikající řadu čerpadel, chemických látek a doplňků. Opírají se o technické znalosti, podporu a servisní úkony.

Image 0

Chemicko-mechanické čištění ÚT – Proplachování

… označuje proces, při kterém je otopná soustava nuceně vyčištěna použitím vody při vysoké rychlosti, ale nízkém tlaku tak, aby nedocházelo k fyzickému poškození soustavy.

Proplachovaní fancoilů

Image 1

Proces je ještě účinnější přidáním výkonného čističe a aktivačního činitele.

Cílem je obnova soustavy, která má problémy s cirkulací a hlučností kotle (způsobené kalem a vrstvami koroze) na optimální výkon. Proplachováním se tyto usazeniny odstraní a tím i problémy, které způsobují. Proplachování v kombinaci s čističem SYSTEM PRE-CLEAN, je navíc skvělý způsob čištění nových otopných soustav ještě před uvedením do provozu, aby se odstranilo přebytečné tavidlo, piliny a jiné nečistoty jako maz a olej používaný při výrobě komponentů a součástek proti korozi před jejich použitím.

Proplachování otopné soustavy

Image 2

Stávající nečistoty jsou často zmobilizované změnami v soustavě, například zvýšením účinnosti po instalaci nového kotle. Následně se nečistoty mohou hromadit ve výměníku tepla, což způsobuje hlučný provoz, snížení účinnosti a v extrémních případech selhání kotle. Vysoká účinnost a kompaktnost moderních kotlů, které jsou vyvíjeny k minimalizaci nákladů na energie a znečištění, znamená, že jsou náchylnější na problémy způsobené nečistotami ve vodě v soustavě.

Proces proplachování CLEARFLOW je univerzální, snadno použitelný a vysoce efektivní způsob proplachování otopných soustav. Využitím proplachovacích čerpadel lze otopné soustavy zbavit kalu, vodního kamene a korozních vrstev s minimální potřebou demontáže a narušení soustavy.

Jak to funguje?

Proplachovací čerpadlo CLEARFLOW se jednoduše připojí do otopné soustavy, a to buď přes standardní oběhové čerpadlo pomocí adaptéru, přes konce jednoho radiátoru nebo kdekoliv, kde je to nejjednodušší realizovat. Silný průtok v kombinaci s rychlým přepínačem zpětného chodu, způsobí uvolnění a pohyb nánosů nečistot a koroze, které odolávají tradičním metodám čištění soustavy. Jakmile jsou nánosy koroze a kalu uvolněny a dány do pohybu, vpouštěním čisté vody do otopné soustavy se vytlačí těmito nečistotami kontaminovaná voda přes vypouštěcí ventil ze soustavy do odpadu. Během procesu jsou radiátory proplachovány individuálně, bez potřeby jejich odstranění nebo odpojení ze soustavy tím, že se plný výstupní výkon čerpadla přivede na každý radiátor samostatně. Na konci procesu proplachování je v soustavě čistá voda a její uvedení do normálního provozu trvá pouze několik minut.

Propláchnutí soustavy nenapraví její nesprávný návrh nebo mechanické závady, které by měly být opraveny, ale v mnoha případech odstraní problémy způsobené těmito závadami.

CLEARFLOW je vyroben z materiálů odolných proti kyselinám a může manipulovat se všemi běžně dostupnými odstraňovači vodního kamene a proplachovacími chemikáliemi. Je vhodný pro proplachování komerčních i průmyslových soustav a na odstranění vodního kamene z kotlů, výměníků, chladičů a ohřívačů vody. Může být také použit na cirkulaci roztoku chloru v soustavě pro účely sterilizace.

Firemní článek