+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Jak fungují rekuperační jednotky Vaillant

15.01.2018 Firma: VAILLANT Group Czech s.r.o.

Ventilační systémy šetří náklady za energie, snižují emise, ale především také zajišťují kvalitní a zdravý vzduch v obytných místnostech.

Rekuperační jednotky recoVAIR od značky Vaillant se skládají z centrální ventilační jednotky a z volitelně připojitelných dálkových ovladačů výměny vzduchu a rekuperace tepla. Zařízení VAR 260/4 jsou určena ke svislé montáži na zeď. A jak to vlastně funguje?

Rekuperační jednotka je připojena na systém vzduchových kanálů, který je vybaven tlumiči zvuku a vzduchovými průchody na přívod a odvod vzduchu.

Přívodními větracími otvory se přivádí čerstvý venkovní vzduch do obývacích pokojů a ložnic. Spotřebovaný vzduch z kuchyně, koupelny a WC se odvádí odtahovými ventily do rekuperační jednotky, kde teplý odváděný vzduch předehřívá ve výměníku tepla venkovní vzduch.

Výkon rekuperačních jednotek lze ovládat samostatně a přizpůsobovat ho aktuálním potřebám ručně pomocí čtyřstupňového spínače, nebo lze rekuperační jednotky regulovat automaticky systémovým regulátorem VRC 700 s integrovanými časovými spínacími hodinami a s dalšími komfortními funkcemi.

Celý proces můžete shlédnout v našem videu

Firemní článek
Související produkty