+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

INOVACE od české značky REVEL

01.03.2018 Firma: REVEL Časopis: 1/2018

Již 25 let se REVEL zabývá výrobou prvků pro vytápění, a to jak pro rodinné domy, tak pro objekty občanského vybavení. V roce 2009 přidal do své nabídky monobloková (trvale reverzibilní, tlačná) tepelná čerpadla vzduch-voda, která jsou ideálním zdrojem tepla a chladu z ekonomického i ekologického hlediska.

Byla to právě tato firma, která jako první v České republice, s nedůvěrou konkurence, začala nabízet podlahové chlazení, konkrétně ve spojení s vhodným ­tepelným čerpadlem (konstruovaným pro dlouhodobou reverzaci chodu). REVEL ve svém vývoji rozhodně nestagnuje.

Po zkušenostech z minulých let víme, že nejčastějšími poruchami tepelných čerpadel jsou:

  1. nedostatečný průtok vody,
  2. vstup příliš vysoké teploty do zařízení z jiných zdrojů,
  3. cyklování průtoku nevhodným zapojením dalších čerpadel,
  4. selhání expanze nebo pokles tlaku v systému.

USP, jak jsme nazvali univerzální připojovací sady, zajišťují bezchybné, bezpečné a jednoduché připojení tepelných čerpadel na libovolnou stávající otopnou soustavu, a dokonce i v libovolném místě.

Sady jsou nabízeny v různých variantách, a to jednodílných/dvoudílných, s elektrokotlem/bez něj, stranově univerzální (přenastavitelné přímo na stavbě viz obr. 2) nebo fixní (pravé či levé, viz obr. 1). Díky silnému oběhovému čerpadlu (8 m v. sl. / 4 m3) se dá instalace realizovat i v libovolném místě otopné soustavy.

Image 1Obr. 1 • USP-1K

Image 2Obr. 2 • USP-2K (3K)

Varianty s elektrickými průtokovými kotli zároveň nahrazují bivalentní či zálohový zdroj. Elektrokotel 3 kW je spolu s vestavěným 3 kW kotlem tepelného čerpadla zdrojován i ovládán z tepelného čerpadla. Elektrokotle 6 kW nebo 9 kW jsou napájeny a jištěny z jiného jističe a ovládány z regulátoru na USP po třetinách výkonu, přičemž oběhové čerpadlo je zdrojováno z obou stran pro případ selhání.

V nabídce pro partnery jsou i sestavy s trojcestnými elektrickými ventily pro řízení dvou teplot a nebo sestavy pro připojení dvou tepelných čerpadel v sestavě (viz obr. 3).

Image 4Obr. 3 • Vnitřní dvoudílná jednotka USP-2 pro připojení dvou tepelných čerpadel

Zařízení USP je i řešením aktuální snížené nabídky kvalifikovaných instalatérů na trhu a zvýšení produktivity práce.

Jako doplněk USP může být dodán i předehřívací topný kanál (trubka v trubce) zajišťující zvýšení teploty studené vody vstupující do bojleru, a nebo sloužící jako běžný výměník tepla pro bazén či vířivku (obr. 4). Topný kanál vedený po obvodu vnějších konstrukcí může řešit i problém chladných stěn.

Image 3Obr. 4 • Předehřívací topný kanál
 

Projektantům zasíláme proti požadavku sadu technických podkladů v tištěné a elektronické podobě, a to i pro možnost vložení schémat do projektů.

Těšíme se na Vás na veletrhu Aquatherm Praha od 27. 2. do 2. 3. 2018 v Hale 3 (stánek č. 302), kde představíme i několik dalších novinek.

Firemní článek