+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

HTA® systém společnosti Aliaxis z materiálu PVC-C v projektech rekonstrukcí zdravotnických zařízeních v ČR

V minulém roce jsme navázali na naše předchozí zkušenosti dodávkami chlorovaného PVC. PVC-C je materiál, který odolává ozdravování systému přidáváním chlordioxidu i tepelnému ozdravování. Proto se tento materiál jeví z hlediska funkčnosti, odolnosti a životnosti jako nejlepší volba pro rozvody vody ve zdravotnických zařízeních, kde je boj s Legionellou a dalšími bakteriemi velkým tématem.

Image 0

V roce 2023 jsme systém HTA® dodali pro rekonstrukci několika zdravotnických zařízeních po celé ČR a budeme v tom v roce 2024 pokračovat. U většiny projektů se jedná o rekonstrukci starších rozvodů, případně nevyhovujících rozvodů z PP-R materiálu. Součástí naší práce není jen samotná dodávka materiálu, ale pomáháme také s přípravou projektu, školíme montážní společnosti a rádi dohlídneme na správný postup montáže.

Fakultní nemocnice v Plzni

Ve fakultní nemocnici v Plzni na Borech dochází k průběžné rekonstrukci rozvodů studené pitné a teplé užitkové vody, kdy se staré rozvody z materiálů PP-R, nerezu a mědi mění za systém z materiálu PVC-C.

Image 1

Fakultní nemocnice Brno

Image 2

Při rekonstrukci pavilonu urgentní medicíny byly využity rozvody vody studené pitné a teplé užitkové vody z materiálu PVC-C o celkové délce 2 km v dimenzích od d 32 mm do d 63 mm. Ve fakultní nemocnici Brno již s úspěchem využívají PVC-C systémy společnosti Aliaxis, kterými nahradili při předchozích rekonstrukcích původní rozvody. Čištění celého systému probíhá přidáváním chlordioxidu v předepsaných dávkách pro likvidaci bakterií Legionelly a dalších. Materiál PVC-C dobře odolává jak chemickému ozdravování systému, tak také teplotnímu.

Image 3

Rehabilitační ústav Kladruby

Pro rekonstrukci rehabilitačního ústavu v Kladrubech byl také dodán HTA® systém rozvodů vody z materiálu PVC-C o celkové délce cca 500 m v dimenzích d 20 mm až d 50 mm. Původně byly rozvody v rehabilitačním ústavu z materiálu PP-R. Objevilo se podezření na přítomnost Legionelly a začali ozdravovat přidáváním chlordioxidu. Bohužel materiál PP-R toto ozdravování nevydržel. Po několika výměnách systému (včetně nerezu) se nakonec rozhodli pro rozvody vody z materiálu PVC-C. Součástí dodávky byla také šroubení s nerezovým závitem. Z výrobního závodu FIP byly také dodány elektrické kulové 2-cestné ventily VKD DualBlock z PVC-C s EPDM těsněním.

Nemocnice Teplice

Zde se jednalo o rekonstrukci porodnice v nemocnici v Teplicích a rozvody HTA z materiálu PVC-C byly dodány v dimenzích d 16 mm až d 110 mm. Při rekonstrukci došlo k náhradě původních systémů z materiálů PP-R i nerezu. Součástí naší technické podpory bylo také zaškolení montážní společnosti na lepení systému. 

Rozvody vody HTA® z materiálu PVC-C představují kompletní systém trubek, tvarovek, ventilů a šroubení, který se skvěle uplatní ve zdravotnických a sociálních zařízeních, kde jsou velmi vysoké nároky na kvalitu vody a boj s bakteriemi. Studie ukazují, že materiál PVC-C výborně odolává chemickému i teplotnímu ozdravování systému. To prodlužuje celkovou životnost systému.

Firemní článek
Související produkty