+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Ecolite Round – Konvektory, které bezpečně zahřejí

13.11.2019 Firma: ISAN Radiátory s.r.o. Časopis: 6/2019

Konvektory s lamelovým výměníkem dodávané českým výrobcem ISAN Radiátory s.r.o. v provedení s přirozenou a nucenou konvekcí pomocí ventilátorů jsou ideálním řešením pro moderní otopné soustavy provozované v nízkoteplotních spádech.

Hlavní výhodou konvekčních otopných těles je jejich rychlá reakce na změnu teploty, jednoduchá a bezpečná konstrukce s aktivním využíváním proudů teplého vzduchu k vytápění budov.

Ecolite Round – do školy i nemocnice

Ecolite Round je konstrukčně upravenou variantou klasického konvektoru Ecolite, konvekčního otopného tělesa s širokým potenciálem použití. Podstatným vylepšením je změna opláštění. Došlo k nahrazení klasického ocelového „hranatého rámu“ oblým krytem, tvarovaným ohraňovacími lisy z pozinkovaného a následně komaxitovaného plechu. Samotné opláštění konvektoru má zásadní vliv na jeho správnou funkci i efektivní cirkulaci ohřátého vzduchu, k čemuž výrazně přispívá právě i nová „bezrohá konstrukce“. Hnacím motorem přirozené konvekce je kvalitní komínový efekt, díky kterému stoupají proudy teplého vzduchu a vytváří potřebnou tepelnou pohodu. V případě nucené konvekce je efekt podpořený tangenciálními ventilátory. Plášť je užitným prvkem interiéru jak z hlediska designu, tak z hlediska bezpečnosti. Ecolite Round je vybaven unikátními bezpečnostními zaoblenými rohy.

Image 1Obr. 1 • Ecolite Round S41 Antibakterial

Zinkové odlitky z tlakového lití vyvinuté s ohledem na poptávku zdravotnických a vzdělávacích zařízení z hlediska dodržení hygienických a ergonomických pravidel, splňují požadavky na ochranu a bezpečnost v takto exponovaných prostorách. Důležitým hlediskem je i nízká povrchová teplota pláště s jednoduchou hladkou stěnou bez přebytečných spojů pro snadnou údržbu.

Konvektor využívá k vytápění vedle menší sálavé složky především konvekční způsob přenosu tepla k vytápění obytných i užitkových prostor. Základním prostředkem pro předávání tepelné energie do prostředí je lamelový výměník, jehož základní funkcí je vzhledem k použitým materiálům (hliníkové lamely a měděné trubky) rychlá reakce na změnu teploty. Optimální funkce je dosaženo při provozu v nízkoteplotním režimu vytápění, neboli při zapojení do okruhů se zdroji tepla, jakými jsou tepelná čerpadla nebo kondenzační kotle.

Konstrukční varianty

Na trh jsou podle typu uchycení dodávány konvektory Ecolite jako samostojná nebo nástěnná varianta. Oba typy pak jsou modifikovány do podoby Cube (klasické hranaté) a Round (oblé). Modely je navíc možné vyrábět pro provoz s ventilátorem i bez ventilátoru.

ISAN Radiátory nabízí také samostojné konvektory s dřevěnou deskou pod označením Bench, jako těleso určené například do vstupních hal, splňujících funkci lavice a zároveň topného prvku.

Image 2Obr. 2 • Ecolite Bench s dřevěnou deskou

Konvektory Ecolite jsou dodávány s klasickou duralovou nebo kovovou mřížkou, ale i s vysekávanými kryty s kulatými nebo hranatými obdélníkovými otvory. Krycí mřížku je možné upravit s ohledem na klientské změny vznikající obvykle na přání projektanta či architekta. Mřížka jako pohledový prvek obvykle dominuje výrobku a je proto ideálním identifikačním prvkem pro spojení s motivy použitými v interiéru. Viditelnou konstrukční součástí pláště v případě samostojného řešení konvektoru jsou i kompaktní stojánky nabízené ve třech základních variantách. Základní nosný box, elegantní nožka s krytem přívodních armatur a výškově stavitelná noha do zdvojené sendvičové podlahy.

Výroba na přání uživatele

Pro individuální řešení nabízíme potisk čelního krytu nebo celého tělesa libovolným motivem. Velkou výhodou je možnost upravení polohy sání a výdechu dle konkrétních požadavků projektu i výběr povrchové úpravy ze široké škály barev.

Image 3Obr. 3 • Ecolite Round s potiskem motiv P19

Firemní článek