+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Chytrý svět měřicích přístrojů Testo

15.04.2024 Firma: TESTO, s.r.o.

Technologie a zákony se mění stále rychleji a požadavky na zaměstnání a odbornost se zvyšují. Energetická účinnost budov je hlavním tématem – v podnikání, průmyslu i v politice. To znamená, že již probíhající přechod od produkce tepla na bázi fosilních paliv k tepelným čerpadlům, hybridnímu vytápění a solárním termálním systémům bude pokračovat. Kromě digitálních dovedností je zapotřebí také hluboké porozumění měnícím se trhům a novým technologiím.

V Chytrém světě Testo spojujeme vše, co vám pomůže vypořádat se s měnícími se podmínkami: chytré nástroje, které zvládnou výzvy zítřka již dnes. To je například aplikace Testo Smart jako digitální platforma, která digitálně propojuje všechny aplikace. A naše desetiletí zkušeností v oblasti vytápěcí, klimatizační a chladicí techniky. S měřicími přístroji Testo neztratíte svůj drahocenný čas a můžete se naplno věnovat svému oboru.

Image 0Zdroj: Shutterstock

3 hlavní trendy v oboru:

  • Energetická účinnost budov je hlavním tématem – v podnikání, průmyslu i v politice. To mění dané odvětví na celém světě.
  • Pryč od fosilních energií směrem k udržitelným nebo hybridním řešením – funguje to. Nejlépe v zemích, kde ceny elektřiny zůstávají konkurenceschopné.
  • Technologie se slučují a pracovní profily se překrývají. Tepelná čerpadla se již dotýkají jak topenářů, tak i elektrikářů.

Nové kompetence

Aby bylo dosaženo ambiciózních klimatických cílů politiků do roku 2030, musí se počet servisních techniků zvýšit o 50 % oproti dnešku. Stávající technici musí být přeškoleni na práci s technologiemi tepelných čerpadel. Jsou požadovány nové dovednosti, zejména v oblastech digitalizace, hybridních systémů, elektrifikace, optimalizace systémů a také chladiv a dekarbonizovaných plynů.

Image 1

Nové trhy

Segmenty trhu se navzájem prorůstají – trend se odklání od individuálních aplikací směrem k poskytovatelům full-service, kteří pokrývají všechny oblasti HVAC/R. Stále více výrobců otopných soustav dobývá trh s klimatizacemi. A naopak: do byznysu s tepelnými čerpadly vstupují i výrobci klimatizačních systémů.

Nové, reverzní technologie

Moderní klimatizační technika umí mnohem víc než jen chladit. Například tepelné čerpadlo funguje v podstatě jako klimatizační systém, jen v opačném směru. Rozsah klimatizační techniky sahá od klimatizační a chladicí techniky až po topnou a ventilační techniku. Z technologického hlediska se tyto oblasti stále více přibližují.

Image 2

Další úroveň měření spalin – testo 300 pro až čtyři další paralelní měření

Chcete-li jako topenář odvést prvotřídní práci, potřebujete flexibilitu, efektivitu a nové, chytré způsoby, jak se vypořádat s technologiemi budoucnosti. Přesně to poskytuje analyzátor spalin testo 300, který se s pomocí integrovaného Bluetooth® konektoru automaticky připojuje k chytrým sondám testo a tím umožňuje až čtyři další měření současně. To ušetří spoustu času a stresu ve Vašem každodenním životě. S aplikací testo Smart skončí všechny naměřené hodnoty přímo ve Vašem chytrém telefonu nebo tabletu a lze je odtud přímo odeslat e-mailem. Kéž by vše šlo udělat tak rychle jako měření spalin pomocí měřicích přístrojů Testo.

Image 3

Rychlejší, chytřejší a zcela propojené

Děláme vše pro to, abyste mohli přidat plyn: všechny měřicí přístroje jsou automaticky bezdrátově připojené pomocí automatického párování Bluetooth. Veškeré příslušenství je z jednoho zdroje, všechna naměřená data jsou centralizovaná a důsledně propojená přes aplikaci Testo Smart World.

Při uvádění do provozu, údržbě a opravách tepelných čerpadel, chladicích a klimatizačních systémů. Při chytrém měření a dokumentaci. Pro všechny dnešní úkoly i výzvy zítřka. Začněte plně automatizovaně s profesionálními měřicími přístroji Testo a ušetřete spoustu času a nervů díky kompletnímu portfoliu.

Více informací na: www.testo.cz

Firemní článek