+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Chlazení a vytápění ze vzduchu bez venkovní jednotky

04.07.2022 Autor: Mgr. Kateřina Jandová Firma: IVAR CS spol. s r.o. Časopis: 3/2022

Prakticky všemi médii v současné době rezonují zprávy o rostoucích cenách za energie a nutnosti zbavit se co nejdříve závislosti na fosilních palivech, zejména na ruském plynu a ropě. Z pochopitelných důvodů tak roste zájem o alternativní zdroje vytápění a chlazení, jako jsou solární systémy, tepelná čerpadla či klimatizační jednotky s možností vytápění.

Těm z Vás, kteří se k tomuto trendu chcete také připojit, nabízí společnost IVAR CS spol. s r.o. rychlé a jednoduché řešení, jak můžete v chladnějším období roku vytápět a v teplých měsících zase účinně chladit své obytné prostory. Jedná se o vnitřní kompaktní jednotku IVAR.2.0 nabízenou v různých výkonových i rozměrových verzích, nyní navíc již jen s ekologickými chladivy R32 nebo R290, které jsou daleko šetrnější k životnímu prostředí a mají velmi nízký potenciál globálního oteplování (chladivo R290-propan takřka nulový GWP).

Všechny modely IVAR.2.0 mají oproti tradičním „splitovým“ klimatizačním jednotkám jednu nespornou výhodu, a to absenci venkovní jednotky. Jejich instalace tak není časově ani technicky náročná a nevyžaduje technika s chladírenským oprávněním. Vše potřebné je totiž u těchto modelů obsaženo pouze ve vnitřní jednotce, která je s venkovním prostředím spojena pouze 2 prostupy v obvodové zdi domu/bytu a případně malým otvorem pro odvod kondenzátu pro režim vytápění. Tyto klimatizace využívají jako zdroj tepla venkovní vzduch, v létě do venkovního prostředí odevzdávají teplo odebrané z obydlí a účinně klimatizují vaše vnitřní prostory, v zimě umí pracovat ve funkci tepelného čerpadla a poskytovat vašemu domovu příjemné teplo.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. nabízí již řadu let klimatizace bez venkovní jednotky od prověřeného italského výrobce INNOVA, který v průběhu let pracuje nejen na konstrukčních a funkčních vylepšeních těchto zařízení, ale snaží se také, aby byly jejich produkty šetrné k životnímu prostředí (ekologická chladiva) i k vašim peněženkám (třída energetické účinnosti A), zároveň však estetické a snadno ovladatelné.

Image 0

Široká škála nabízených modelů IVAR.2.0 zahrnuje horizontální i vertikální provedení, verzi s přídavným elektrickým pomocným ohřevem, užší verzi MINI i výkonnější model 15 HP IN do větších místností. Všechny modely IVAR.2.0 umožňují režimy chlazení i vytápění (po připojení odvodu kondenzátu), odvlhčování či větrání a jsou vybaveny invertorem, který přizpůsobuje otáčky motoru ventilátoru aktuální potřebě, čímž snižuje náklady na energie.

Jednotky je možné ovládat přímo z ovládacího panelu, dálkovým ovládáním nebo prostřednictvím Wi-Fi pro dálkové řízení přes aplikaci pro chytré telefony a tablety (se systémy Android a iOS), která umožňuje dálkově programovat a řídit zařízení i od vícero uživatelů jako opravdový systém automatizace budov.

Jednoduchý a hladký design jednotek zajistí, že krásně zapadnou do všech stylů interiéru. Z venkovní strany budovy jsou klimatizace standardně opatřeny estetickými mřížkami s pevnými žebry, ke kterým je možno dokoupit síťku proti vniknutí hmyzu nebo kryt proti dešti. Alternativně mohou být pevné mřížky nahrazeny venkovními samosklopnými klapkami, které se automaticky otevírají při spuštění jednotky a po jejím vypnutí se opět samy uzavřou.

Image 1

Bližší informace, technické charakteristiky a ucelenou nabídku všech modelů řady IVAR.2.0 naleznete na webových stránkách či kontaktujte obchodně-technické zástupce IVAR CS spol. s r.o.

Firemní článek