+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Automatický odvzdušňovací ventil s montážním ventilem

15.05.2018 Firma: AFRISO spol. s r.o.

Automatický odvzdušňovací ventil s nebo bez montážního ventilu pro rychlé a kvalitní odvzdušnění systému. Konstrukce vybraných typů je rozebíratelná, která umožňuje snadné vyčištění ventilu.

Image 1

Automatický odvzdušňovací ventil s montážním ventilem

Automatický odvzdušňovací ventil s montážním ventilem (se zpětnou klapkou). Konstrukce je rozebíratelná, která umožňuje snadné vyčištění ventilu. Ventil má patentovaný princip odvzdušňování. Speciálně navržený plováček zaručí kvalitní rychlé odvzdušnění systému a funkčnost v znečištěných systémech. Precizně opracované mosazné tělo je ideálně tvarované s ohledem na funkci a vzhled. Plovák a víčko je vyrobeno z kvalitního a odolného plastu, který je zesílený ze skelných vláken. Splňuje normu EN 12828. Je vhodný pro vodu a směsi vody a glykolu s obsahem až 50 % glykolu.

Princip odvzdušňování

Princip odvzdušnění fungujte tak, že vzduch vstupuje do horní části odvzdušňovací nádobky což způsobuje pokles hladiny kapaliny. S poklesem hladiny klesá i speciálně tvarovaný plováček, který zároveň otevírá oválný odvzdušňovací ventil. Otevřením tohoto ventilu uvolňuje vzduch ze systému. Poklesem vzduchu v systému se opětovně zvedá hladina v odvzdušňovací nádobce a pomalu zavírá odvzdušňovací ventil.

Výhody

  • funguje v znečištěnějších systémech
  • rozebíratelná nádobka umožňuje vyčištění a opětovné použití
  • vynikající odvzdušnění systému
  • rychlost odvzdušnění systému

Max. teplota: 110 °C,
Maximální tlak: 12 bar,
Médium: voda nebo směs vody s glykolem (až 50 %)

Image 2Obr. • Automatický odvzdušňovací ventil s montážním ventilem

Firemní článek