+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vybíráme nové vytápění: podlahovka, nebo radiátory?

11.04.2018 Firma: Flamco CZ s.r.o.

Pokud právě stojíte před klíčovým rozhodnutím, která z možností bude pro dokonalé teplo vašeho domova ta nejlepší, podívejte se s námi, jaká jsou pro a proti obou řešení. Prozradíme vám také, jak využít výhody podlahovky i radiátorů pomocí dvouokruhové sestavy KOMBIMIX.

Klasika s radiátory

Nejznámější a stále nejrozšířenější je ústřední vytápění s radiátory. Hodí se do všech obytných domů, a to jak do tradičních, tak i těch méně izolovaných. Že se vám klasika v podobě tlustého tělesa nelíbí? Stačí si vybrat z celé škály designových radiátorů, které se naopak stanou chloubou vašeho interiéru. Tenhle způsob vytápění oceníte hlavně v ložnici, kde nechcete zbytečně topit celý den. V podobě tzv. žebříku se hodí i do koupelny. Samotné radiátory ale nejsou pro vytápění celého domu vždycky ideální. Rozdíl teplot na podlaze a u stropu se totiž může pohybovat v rozmezí 5 až 8 °C. Jinými slovy: zatímco na nohy je nám zima, u stropu může být horko téměř k nevydržení.

Image 1Obr. 1 • Takzvaný žebřík v koupelně oceníte

Teplo přímo od podlahy

Podstatně nižší teplotní spád nabízí varianta podlahového vytápění, které vyhřívá místnost odspoda, a přitom tolik nevysušuje vzduch. Podlahový topný systém navíc pracuje s nižšími teplotami a šetří místo pro nábytek, u kterého pak nemusíte brát ohled na prostor pro trubky a topné těleso. Podlahovka je opravdu komfortním a moderním řešením, zvlášť pro obývací nebo dětské pokoje, kde by se vaše ratolesti mohly o radiátor zranit. Vytopit místnost ale trvá déle a stejně tak si budete muse počkat na její ochlazení – podlahové vytápění si s okamžitým utlumením výkonu prostě neporadí.

Image 2Obr. 2 • Do dětského pokoje je podlahovka skvělým řešením

Nakombinujte si výhody s KOMBIMIX!

Jak jsme už zmínili, vytápění celého domu jen pomocí radiátorů nebo podlahovky, není vždycky nejlepší řešení. Prostorný pokoj s podlahovkou se vám může zdát ideální do chvíle, než se vrátíte z lyžování a nebudete si mít na čem usušit promočené věci. Proč tedy neudělat kompromis?! Podlahovku můžete jednoduše nakombinovat s klasickými radiátory. S naší dvouokruhovou sestavou KOMBIMIX si můžete užívat jak výhod obou řešení, tak i nižší technické, časové, finanční i prostorové náročnosti. To jistě ocení majitelé rodinných domů s malými technickými místnostmi. Systém je navíc vhodný pro plynové kotle, elektrokotle, tuhá paliva i tepelná čerpadla. KOMBIMIX můžete instalovat i na jednookruhové kotle. Pomocí přídavného okruhu sestavu rozšíříte a propojíte s akumulačním zásobníkem.

Image 3Obr. 3 • KOMBIMIX garantuje optimální regulaci bez rizika přetopení

Objednejte si svoji dvouokruhovou sestavu přímo u společnosti MEIBES nebo v sítích odborných velkoobchodů.

Firemní článek
Související produkty