+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vitodens série 200: instalace, obsluha a údržba nebyla nikdy snadnější

31.08.2020 Firma: VIESSMANN, spol. s r.o. Časopis: 4–5/2020

Naprosto spolehlivé a účinné zásobování vlastního domova teplem a teplou vodou je pro majitele domů a bytů na prvním místě. Od výrobců zároveň očekávají co nejjednodušší a nejkomfortnější obsluhu. Zájemci o nové vytápění by proto neměli opomenout inovativní nástěnné plynové a kompaktní zařízení nové generace Vitodens 200, vyvinuté společně s partnery z oboru.

Nové plynové kondenzační kotle v prémiovém designu s novou barvou pláště vitopearlwite:

  • Vitodens 200-W, nástěnný kotel s úsporou místa,
  • Vitodens 222-W, nástěnný kotel s integrovaným ­46litrovým nerezovým zásobníkem,
  • Vitodens 222-F, kompaktní kotel s integrovaným 100, resp. 130litrovým smaltovaným zásobníkem,
  • Vitodens 242-F, energetická centrála se 170litrovým solárním zásobníkem k okamžité či pozdější kombinaci se solárními kolektory Vitosol.

Technické údaje

  • Výkon: 1,9–32,0 kW (Vitodens 200-W, 222-W, 222-F), popř. 1,9–19,0 kW (Vitodens 242-F)
  • Normovaný stupeň využití: 98 % (Hs)
  • Rozsah modulace: 1 : 17 (Vitodens 200-W, 222-W, 222-F), popř. 1 : 10 (Vitodens 242-F)
  • Třída energetické účinnosti: A

Image 1Obr. 1 • Ultratenký čelní panel umožňuje harmonické zasazení otopného zařízení do libovolného obytného prostoru

Spolehlivý provoz i při kolísající kvalitě plynu

Ať už se druh plynu střídá, jeho kvalita kolísá nebo se mění provozní podmínky – automatická regulace spalování Lambda Pro Plus v plynových kondenzačních kotlích Vitodens zajišťuje vždy spolehlivý a čistý provoz s nejvyššími stupni účinnosti.

Díky regulaci Lambda Pro Plus odpadají při instalaci práce související s úpravami, které jsou nutné u běžných plynových kotlů. Regulace spalování rozpozná příslušný druh plynu a nastaví na něj kotel automaticky. Adaptace spalinových délek a nadmořské výšky přizpůsobuje automaticky otopná zařízení samočinně na odpor spalinového potrubí i na výškovou polohu přímo na místě.

Image 2Obr. 2 • Nová generace zařízení v mnoha ohledech usnadňuje běžný pracovní den odborného partnera

Jednoduchá instalace přes aplikaci ViStart

Výzvy jako uvedení do provozu v nepohodlné pozici patří díky výškově přestavitelnému displeji minulosti. Pozice displeje se dá několika jednoduchými hmaty přemístit zespodu nahoru. Tak se může u závěsného kotle ve dvou pozicích snadno vytvořit ergonomicky optimální ovládací výška. Asistent pro uvedení do provozu, který prošel dalším vývojem, navádí servisního technika v několika krocích nebo lze využít novou aplikaci ViStart na chytrém telefonu či tabletu.

Integrované Wi-Fi rozhraní pro komfort a bezpečnost na nejvyšší úrovni

Technickým základem pro barevný dotykový displej je nová modulární elektronická platforma. Ta má sériově integrovanou Wi-Fi a umožňuje zesíťovanou komunikaci mezi otopným zařízením, uživatelem a obchodním partnerem. Uživatel nejenže může své vytápění pohodlně ovládat přes aplikaci ViCare, od ledna 2020 lze navíc aktivovat vybranou odbornou firmu pro ­monitorování zařízení přes digitální servisní centrálu Vitoguide. Odborná firma tak může začít jednat včas – rozpoznat potřebu údržby, detekovat možné poruchy a provést nutné změny parametrů online. To je bezpečnost a komfort na nejvyšší úrovni.

Výhody pro uživatele

  • Mimořádně jednoduchá intuitivní obsluha a integrované rozhraní Wi-Fi.
  • Vysoká bezpečnost provozu díky automatické regulaci spalování Lambda Pro Plus.
  • Větší účinnost a až o 40 % méně oxidů dusíku díky novému hořáku MatriX-Plus.
  • Energetický kokpit k vizualizaci spotřeby energie a solárních výtěžků.
  • Vysoký komfort přípravy teplé vody na minimálním prostoru díky 100, resp. 130litrovému smaltovanému zásobníku (Vitodens 222-F) popř. 170litrovému solárnímu zásobníku (Vitodens 242-F).
Firemní článek