+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Viega oslavila 25 let na českém trhu

03.09.2018 Firma: VIEGA s.r.o.

Čtvrt století na trhu a řada inovativních produktů, které se těší oblibě nejen u řemeslníků, ale především u investorů. Přesně tak v kostce vypadá bohatá historie společnosti Viega, která v létě oslavila půlkulaté výročí svého působení v České republice.

Historie Viega se u nás začala psát v roce 1993. Tehdy Stanislav Šeliga, dnešní jednatel společnosti, začal jako obchodní zástupce nabízet produkty Viega na českém a slovenském trhu. Pracoval přitom jen z kanceláře ve svém rodinném domě, odkud také vyjížděl na cesty za zákazníky.

Image 1Obr. 1 • Viega slavila 25 let na českém a slovenském trhu.

Po deseti letech, během nichž se společnost neustále rozrůstala, byla v roce 2003 založena dceřiná společnost Viega s.r.o. se sídlem v Ostravě. Dnes tu Viegu stále najdeme, a to na Hrušovské ulici v moderní budově, kde je kromě kanceláří k dispozici také nově zařízený showroom a seminární centrum. V něm se každý rok proškolí na pět stovek řemeslníků a projektantů.

Společnost může těžit i ze své pověsti lídra v oboru kovových lisovacích systémů. Během pětadvaceti let své existence přišla na trh například se systémem Profipress, který umožnil použití tehdy nové metody spojování rozvodů lisováním, s inovativní designovou řadou ovládání předstěnových prvků pomocí bovdenové techniky či s luxusní elektronicky ovládanou vanovou soupravou Multiplex Trio E. Průlom v sanitární technice způsobil Advantix Vario, první sprchový žlábek, který je možné krátit na libovolný rozměr. V roce 2014 pak Viega přišla s unikátním systémem na lisování silnostěnných trubek Megapress.

Bylo tedy nasnadě, že dvacáté páté výročí svého působení oslaví Viega ve velkém stylu se všemi, kteří se na jejím obchodním úspěchu podílejí. Akce se konaly hned tři, a to v Praze, Ostravě a slovenských Piešťanech. „Jsem rád, že jsem mohl při této příležitosti poděkovat realizačním firmám a všem zaměstnancům za to, že nám důvěřovali a nadále důvěřují. Bez nich bychom se nikdy nemohli dostat tak daleko. Těší mě, že jsme během června mohli naše výročí společně oslavit hned na dvou místech České republiky, a také na Slovensku,“ uvedl jednatel společnosti Viega, Stanistav Šeliga.

První velkou oslavu hostilo 7. června výstaviště PVA v pražských Letňanech. Hala praskala ve švech. Na čtyři stovky pozvaných hostů si nejprve vyslechlo krátký souhrn aktivit společnosti Viega na českém trhu a připomenutí všech stěžejních produktů, které ji pětadvacetiletou historií provázely. Pak už na pódium vtrhly kapely EšBand a Roxette Tribute Band, které návštěvníkům zpříjemnily zbytek večera originálním hudebním vystoupením. O čtrnáct dní později se své oslavy dočkali také zákazníci a partneři z domovské Ostravy a následující týden rovněž ti v Piešťanech.

Image 2Obr. 2 • Vystoupení rockových kapel dokázalo pozvané hosty zvednout ze židlí.

Image 3Obr. 3 • Pro hosty byla v areálu připravena i výstava produktového portfolia. Návštěvníci tak mohli možnosti použití produktů prodebatovat s přítomnými techniky.

Image 4Obr. 4 • Jednatel společnosti Viega, Stanislav Šeliga, se návštěvníkům představil i  v jiné podobě, než jsou zvyklí.

Image 5Obr. 5 • Oslava 25 výročí na českém a slovenském trhu je možná hlavně díky skvělé a dlouhodobé spolupráci s obchodními partnery, což si společnost Viega velmi dobře uvědomuje.

fotodokumentace: Viega

Celkově se velkolepých oslav zúčastnilo na tisícovku pozvaných hostů. Pro ně byla kromě vynikajícího jídla, pití a dobré zábavy na závěr připravena také lákavá soutěž o lisovací nástroje v celkové hodnotě 600 tisíc korun.

tisková informace


O firmě:

Společnost Viega s více než 4 000 zaměstnanci po celém světě patří v současnosti k předním výrobcům sanitární techniky. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v devíti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu. Speciální řešení pro severoamerický trh se vyrábí v závodě McPherson (Kansas/USA), podnik ve Wuxi (Čína) pak zajišťuje stěžejní produkci určenou pro asijský trh. Pro společnost Viega je nejdůležitější především výroba instalační techniky. Kromě potrubních systémů vyrábí také předstěnové a odvodňovací systémy. Sortiment zahrnuje více než 17 000 produktů s rozmanitými možnostmi využití, například v technickém vybavení budov, v infrastruktuře, v průmyslových zařízeních nebo při stavbě lodí. Společnost Viega byla založena roku 1899 v Attendornu v Německu a od 60. let se začala prosazovat na mezinárodním trhu. V současnosti se produkty Viega používají na celém světě. Zboží je na jednotlivých trzích distribuováno převážně prostřednictvím odborných velkoobchodů.

Více informací na www.viega.cz, info@viega.cz, tel.: +420 595 054 933 

Firemní článek