+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

THERMONA – Roční servisní prohlídka kondenzačního kotle THERM

26.09.2018 Firma: THERMONA, spol. s r.o.

Pravidelná roční prohlídka plynového kotle je samozřejmostí.

Pro bezpečnost a správnou funkci plynových kotlů je důležitý jejich pravidelný servis. Při pravidelné roční servisní prohlídce musí servisní technik v první řadě provést kompletní údržbu kondenzačního tělesa. Je nutné provést vyčištění výměníku mezi trubkovnicemi. Vhodné je propláchnout trubkovnice vodou!
K dalším úkonům patří kontrola tlaku vody v topném systému. Tlak se dá zobrazit v informačním MENU kotle nebo přímo pohledem na analogový tlakoměr. Případně je nutné tento systém dotlakovat! Ještě před dotlakováním je ale potřeba zkontrolovat, případně odkalit, odklalovač nečistot. Pokud je odkalovač kombinován i s běžným filtrem, tak odšroubováním této zátky můžeme vytáhnout filtr a provést jeho propláchnutí a vyčištění.
Následně znovu natlakujeme a dopustíme topný systém. Po sléze zkontrolujeme stav a funkci odvzdušňovacího ventilu, který je vzadu na čerpadle. Měla by se také zkontrolovat těsnost všech spojů vodního potrubí. Důležitá je i kontrola těsnosti celé plynové části!
Během roční prohlídky se provádí i kontrola tlaku v expanzní nádobě. Důležitou součástí pravidelné roční prohlídky kondenzačního kotle, je provedení kontroly a seřízení spalování. Kvalita spalování má vliv na účinnost, stabilitu hoření a celkovou životnost kotle.
Jako poslední úkon by měl nahlédnout do registru poruch a podívat se, co se s kotlem v minulosti dělo! Jestli se nevyskytla nějaká porucha, která by mohla mít vliv na další funkce kotle.
Roční prohlídku servisní technik zaznamená do návodu k obsluze a instalaci. V zadní části návodu je tabulka, do které zapíše roční prohlídku a zároveň vystaví zákazníkovi opravenku.


Máte-li jakýkoliv dotaz, kontaktujte náš servis, rádi Vám poradíme! Společnost Thermona Vám nabízí stovky pravidelně školených servisních techniků na www.thermona.cz/servis

Firemní článek