+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Sucho nutí obce stavět suchovody

19.06.2018 Firma: WAVIN Czechia s.r.o.

Wavin Ekoplastik, přední dodavatel plastových potrubních systémů, se podílí na stavbě suchovodu v moravskoslezské obci Píšť.

Tisková zpráva Kostelec nad Labem, 19.6.2018

Během předchozího čtvrt roku klesla z důvodu velkého sucha voda v píštěckých vrtech až o 9 metrů, a místní občané byli proto několik posledních měsíců odkázání na vodu dodávanou cisternami. Tuto situaci se vedení obce rozhodlo řešit stavbou provizorního vodovodu, takzvaného suchovodu, který občanům této dvoutisícové obce dopraví vodu ze sousední obce. Při stavbě bylo využito dvouvrstvé tlakové potrubí SafeTech.

Image 1

Provizorní vodovod je dlouhý 2 km a vede k nejbližšímu hydrantu v sousední obci Vřesina. Pro stavbu suchovodu bylo využito koextrudované dvouvrstvé tlakové potrubí SafeTech RC z materiálu PE 100-RC, které je určené jak pro bezvýkopové instalační metody, tak i pro otevřenou instalaci bez pískového lože, jak je tomu i v případě této realizace. Potrubí z tohoto materiálu je řádně certifikováno dle technického předpisu PAS 1075.

Image 2

Image 3

Suchovod je jen provizorní řešení, které by mělo fungovat zhruba do září letošního roku. Pak jej nahradí nově vybudovaný podzemní vodovod.


O společnosti Wavin Ekoplastik: Společnost Wavin Ekoplastik je největší český výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Přední pozici si drží i na celoevropském trhu. Více informací naleznete na www.wavin.cz.

Kontakty pro média: Marta Lipovská, PRCOM, Tel.: 606 716 555, E-mail: marta.lipovska@prcom.cz

Firemní článek