+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Simplex – 60 let německé kvality

21.08.2018 Firma: Flamco CZ s.r.o.

Zjednodušit a zrychlit instalatérské práce, to byl cíl Johanna Wilfera, když před šedesáti lety zakládal rodinnou instalatérskou firmu. Dnes patří Simplex mezi špičku v připojovací technice. Podívejte se s námi, jak šel čas se společností, která je i po více než polovině století zárukou kvality „Made in Germany“.

Vítejte v rodinném podniku

„Jednoduše chytré, chytře jednoduché.“ Heslo, kterým se Simplex řídí dodnes, přesně vystihuje myšlenku zakladatele a zároveň i současnou nabídku moderních produktů. Vraťme se ale na úplný začátek. Psal se rok 1957, když v německém Isny vznikla rodinná řemeslnická firma pod vedením Johanna Wilfera. Jeho myšlenka, přinášet efektivní řešení pro instalatérské podniky, se stala základním kamenem úspěchu, který na sebe nenechal dlouho čekat. Výroba malých sérií postupně přerostla v průmyslovou velkovýrobu. Odtud zbývá už jen krůček k přelomovému vynálezu.

Klíčový vynález

Když se firma přesunula z dílenské výroby na průmyslovou produkci, zaměřila se na vylepšování technických procesů. V roce 1974 se v Simplex zrodil nápad, který ušetřil instalatérům spoustu času. Hotové těsnění závitů vystřídalo zdlouhavou ruční práci a stalo se mezi řemeslníky doslova hitem. Po úspěšném vynálezu následovala výroba armatur, která odstartovala další rozšíření společnosti. Podařilo se vybudovat oddělení pro vstřikování plastů, přímo v Simplex se začaly vyrábět formy a nářadí a odbytová síť rostla takřka před očima.

Držíme krok s trendy

Ve dvou výrobních závodech dnes Simplex zaměstnává 150 pracovníků. Zákazníkům nabízí 1 700 druhů produktů a zájem o ně je stále veliký. Počet osvědčených výrobků, které si zákazníci ročně objednají, dosahuje několika milionů. To se daří hlavně díky modernímu vybavení a sledování nejnovějších trendů v oboru. Na pověstnou německou kvalitu dohlíží promyšlená monitorovací a zkušební technika, takže řemeslníci se mohou spolehnout na každou součástku. Složitá instalace topení je s řešením od Simplex hotová za chvíli. Připojovací armatury, bloky kohoutů, spolehlivá technika spojování trubek, rohové a průchozí armatury jsou jen zlomek toho, co v nabídce Simplex najdete. Do budoucna jsou v plánu inovace v oblasti topných těles a digitálního řízení budov. Vývojové oddělení Simplex už na nich pracuje.


Produkty Simplex jsou i po šedesáti letech synonymem kvality a jednoduše chytrého řešení. Proto nesmí chybět ani v naší nabídce.

Firemní článek
Související produkty