+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Panasonic H&C na Aquatherm Praha 2020 představil nejnovější rezidenční klimatizace a tepelná čerpadla

Panasonic Heating & Cooling, zaměřující se na výzkum a vývoj energeticky efektivních řešení pro chlazení a vytápění, představil na březnovém veletrhu Aquatherm Praha 2020 produktové novinky pro rok 2020. Mezi ty hlavní patří klimatizace Panasonic TZ s úzkou vnitřní jednotkou a mimořádně úsporná tepelná čerpadla Panasonic Aquarea Generace J, která se vyrábí v Plzni.

Stánek Panasonic H&C o velikosti 60 m2 byl rozdělen do tří tematických sekcí – rezidenční klimatizace, rezidenční vytápění a produkty pro komerční použití.

V sekcích s výrobky pro domácnosti měly především prostor produktové novinky – nejnovější tepelná čerpadla typu vzduch / voda Panasonic Aquarea Generace J a split klimatizace Panasonic TZ.

Panasonic Aquarea Generace J – tepelná čerpadla v energetické třidě až A +++

Hlavní „hvězdou“ sekce pro rezidenční vytápění bylo tepelné čerpadlo typu vzduch / voda – Panasonic Aqaurea Generace J v provedení „BiBlock“ a „All In One“. Jednotky této nejnovější generace tepelných čerpadel Panasonic jsou na českém trhu nabízeny s výkonem v rozsahu 3 až 9 kW.

Image 3Obr. 1 • Vnitřní jednotka tepelného čerpadla Panasonic Aquarea Generace J

Ve srovnání s předchozí Generací H přichází nová řada s vylepšenou účinností v režimu vytápění s COP 5,33 u modelu WH-UD03JE5. Při ohřevu teplé vody dosahuje COP až 3,3 s garantovanou výstupní teplotou vody do 60 ˚C i pro nízkoteplotní standartní modely SDC. „Jednotky Aquarea Generace J jsou také mimořádně energeticky úsporné, což mimo jiné dokládá fakt, že při nízkoteplotním provozu spadají do energetické třídy A +++,“ říká Jan Bátěk z obchodního oddělení společnosti Panasonic H&C.

Nová Generace J se rovněž může pochlubit zvýšeným komfortem i při extrémně nízkých teplotách až do –20 ˚C. K dispozici je také nová funkce umožňující chlazení až do venkovní teploty 10 °C. Samozřejmostí je možnost uživatelsky ovládat tepelná čerpadla Aquarea přes internet prostřednictvím aplikace Aquarea Smart Cloud. Obrovskou výhodou pro instalační a servisní firmy je Aquarea Sevice Cloud, který umožňuje dálkově sledovat provoz tepelného čerpadla a diagnostikovat případné poruchy.

V neposlední řadě jsou tepelná čerpadla Panasonic Aquarea Generace J velmi šetrná k životnímu prostředí, k čemuž přispívá fakt, že všechny modely používají chladivo R32.

„Toto chladivo je snadno recyklovatelné, má nulový dopad na ozonovou vrstvu a o 75 % menší vliv na globální oteplování než dříve běžně používané chladivo R410A, což pomáhá ke snížení uhlíkové stopy budov,“ uvádí Jan Bátěk.

Panasonic z Plzně zásobuje tepelnými čerpadly celou Evropu

Není bez zajímavosti, že vnitřní jednotky čerpadel Panasonic Aquarea Generace J se vyrábí v plzeňské továrně Panasonic AVC Networks Czech, která patří k nejvýznamnějším výrobním závodům značky na světě. „Od našeho založení v roce 1996 jsme vyrobili 40 milionů výrobků, převážně televizí. V roce 2018 jsme začali s produkcí tepelných čerpadel, kterých jsme dosud vyrobili 30 000. Kromě ČR jimi zásobujeme celý evropský trh,“ říká Radek Vach, generální manažer pro oblast business development v Panasonic AVC Networks Czech, kterýdoplňuje: „Výroba vnitřních jednotek tepelných čerpadel byla do ČR přesunuta z Malajsie a byl to dobrý krok. Jsme blízko evropským zákazníkům, kterým je naše produkce určena, a také poskytujeme šanci evropským subdodavatelům podílet se na výrobě. Právě evropské dodavatele se nám úspěšně daří zapojovat do výrobního procesu. Důkazem je fakt, že 60 % součástek nutných k produkci tepelných čerpadel je vyráběno v Evropě, a z toho celá jedna třetina přímo v ČR. Podíl české výroby a českých dodavatelů nás velmi těší, protože tímto způsobem pomáháme tuzemským firmám získávat zakázky i šířit jejich dobré jméno v Evropě.“

Panasonic TZ – kompaktní klimatizace s ovládáním přes cloud

Návštěvníci se na stánku rovněž mohli seznámit s novou řadou rezidenčních klimatizací – Panasonic TZ. Ty se vyznačují mimořádně kompaktním designem a šířkou vnitřní jednotky pouhých 779 mm, což umožňuje instalaci i do velmi úzkých prostor – například nad dveře. „Z pohledu uživatele je rozhodně výhodou fakt, že tyto jednotky bude možné díky vestavěnému Wi-Fi modulu plně ovládat a monitorovat na dálku prostřednictvím cloudového řešení Panasonic Comfort Cloud,“ říká Jan Bátěk.

Image 1Obr. 2 • Vnitřní jednotka domácí klimatizace Panasonic TZ v interiéru

Image 2Obr. 3 • Vnitřní jednotka domácí klimatizace Panasonic TZ

Zmiňovaná aplikace Panasonic Comfort Cloud umožňuje odkudkoli snadno ovládat všechny klíčové funkce klimatizace přes mobilní telefon. „Uživatel může jejím prostřednictvím v reálném čase nastavit teplotu v místnosti nebo zapnout vytápění či chlazení domácnosti na dálku před svým příjezdem domů, například z dovolené. A pak je tu obrovská výhoda v podobě analýzy spotřeby. Vlastník klimatizace si může precizně monitorovat spotřebu energie podle různých nastavení teploty nebo porovnávat spotřebu za různá časová období. Bude tak mít výdaje za vytápění i chlazení vždy pevně pod kontrolou,“ uzavírá Bátěk.

Image 4Obr. 4 • Představování letošních novinek Panasonic H&C pro média na veletrhu Aquatherm Praha 2020


Pro více informací o Panasonic H&C navštivte www.aircon.panasonic.eu.

O divizi Panasonic Heating & Cooling

Panasonic vyrobil první klimatizační jednotku již v roce 1958 a v současné době patří k lídrům na trhu s vytápěcí a chladící techniky. Každoročně vyrábí přes 200 milionů kompresorů a jeho produkty se prodávají ve 120 zemích světa. Panasonic se specializuje na inovativní řešení pro 4 oblasti – vytápění a klimatizace pro rodinné domy, kanceláře, firmy a průmyslové areály. Společnost klade důraz na kvalitu svých řešení, jejich funkční a moderní design i na dodržování nejpřísnějších standardů a norem – především pokud jde o vysokou energetickou účinnost a snižování ekologické zátěže a hlučnosti nabízených řešení. Pro více informací navštivte www.aircon.panasonic.eu.

Firemní článek
Související produkty
Panasonic představuje reverzní tepelná čerpadla
detail
Nová řada fan-coil jednotek Panasonic
detail
PANASONIC - Úspora energie, komfort a zdravý vzduch
detail
PANASONIC – Nové provedení venkovních jednotek PACi
detail
PANASONIC představil chlazení postavené na CO2
detail