+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Nové automatické tlakové stanice KSB s vysokou účinností

08.03.2019 Firma: KSB - PUMPY + ARMATURY s.r.o., koncern Časopis: 1/2019

Na veletrhu ISH 2019 představí skupina KSB celou paletu nových automatických tlakových stanic.

Jednou z nově představených typových řad bude KSB Delta Solo, plně automatický agregát s jedním čerpadlem.

Tyto stanice jsou vybaveny vícestupňovými čerpadly KSB Movitec a měničem frekvence, namontovaným na motoru. Přizpůsobení potřebě dodávky vody se uskutečňuje zvýšením, respektive snížením otáček motoru.

Provedení SVP je vybaveno vysoce účinnými synchronními reluktančními motory (0,55 až 7,5 kW) konstrukční řady SuPremE IE5 a v kombinaci s PumpDrive Eco je určeno pro třífázový střídavý proud o napětí 400 V. Cenově výhodná varianta MPV (0,55 až 1,5 kW) je vybavena třífázovým motorem IE3, který může být připojen i na jednofázové napájení 230 V. Všechny konstrukční řady vyžadují síťovou frekvenci 50 Hz.

Image 1Obr. • Provedení SVP s vysoce účinným synchronním reluktančním motorem třídy IE5 je na obrázku vlevo, vpravo je varianta MPV s motorem IE3

Čerpadlo se zapne po poklesu tlaku v potrubní síti, který vznikne po otevření spotřebiče. Po opětovném zvýšení tlaku v membránové nádobě se čerpadlo KSB Delta Solo vypne. V případě nedostatku vody na přítoku frekvenční měnič automaticky vypne motor a zabrání tak škodlivému chodu nasucho.

Každá vyrobená stanice je před expedicí ve výrobním závodu funkčně odzkoušena a smontována tak, aby uvedení do provozu na místě instalace proběhlo snadno a rychle. Výroba a montáž tlakových stanic KSB probíhá za přísných hygienických podmínek, aby se zamezilo kontaminaci zařízení.

Varianta SVP disponuje funkcí pozvolného naplnění výtlačného potrubí, která při uvádění do provozu, anebo při ztrátě vody v potrubním systému, umožňuje hladké najetí zařízení.

Všechny konstrukční díly, které jsou v kontaktu s čerpaným médiem, jsou vyrobeny buď z nerezové oceli, z mosazi, nebo z materiálu s práškovým povlakem. Tím je zajištěna odolnost proti korozi a dlouhá provozní životnost. Zařízení mají schválení pro pitnou vodu podle francouzského nařízení ACS a britského WRAS, která patří k nejpřísnějším směrnicím v celé Evropě. Instalované armatury mají schválení pro pitnou vodu podle německé směrnice DVGW.

Unikátní je i nová konstrukce zpětného ventilu s nastavitelnou stavební délkou, což umožňuje snadnou demontáž čerpadla pro účely údržby.

Image 2


Kontakt: Ing. Tomáš Mánek, tel.: 2410 90 213, mobil: 727 913 097, e-mail: tomas.manek@ksb.com

Firemní článek