+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Kondenzační průtokové ohřívače ENBRA SFK – s minimálními rozměry maximum teplé vody

01.10.2016 Autor: Roman Švantner Firma: ENBRA, a.s. Časopis: 5/2016

Do prodeje byla uvedena novinková řada kondenzačních průtokových ohřívačů vody ENBRA SFK. Tento typ ohřívačů není na našem trhu obvyklý, a proto přinášíme krátké představení.

Na první pohled vypadá ohřívač stejně jako nástěnný závěsný kotel, z čehož plyne první zásadní výhoda – ohřívač má oproti „standardním“ konkurentům opravdu zanedbatelné rozměry. I při minimálních rozměrech jsou však tyto ohřívače schopny stálé dodávky teplé vody až 1434 l/h při DT 30 °C.

Ohřívače jsou dodávány ve 3 základních výkonových variantách: 27, 34 a 50 kW. K ohřevu vody dochází v patentovaném celonerezovém trubkovém výměníku:

Image 0

Výměník je vyroben z jediné nerezové trubky o průměru 28 mm a tloušťce stěny 0,8 mm. Jeho konstrukce zaručuje dlouhou životnost a hlavně možnost účinného a jednoduchého čištění.

Další zásadní výhodou tohoto systému je modulace výkonu ohřívače. Ohřívač o výkonu 50 kW moduluje v rozsahu 1: 10, tzn. od 5 do 50 kW, což zaručuje značné úspory nákladů na provoz. Ohřívač tak bude pracovat pouze na potřebný výkon pro požadovanou dodávku TV. Výhodou kondenzační technologie je samozřejmě i vysoká účinnost přípravy teplé vody, a to až 105 %.

V praxi se často setkáváme s problémem dispozic prostoru a na to navázaných možností odkouření ohřívačů. U ohřívačů ENBRA SFK je možná instalace odkouření o délce až 50 m (dělené odkouření 2 × 80 mm) což je dostatečné pro drtivou většinu instalací.

Ohřívače ENBRA SFK jsou osazeny čerpadlem pro recirkulaci teplé vody v rozsáhlejších objektech (viz obr.).

Image 1

Ohřívače ENBRA SFK jsou vhodné do aplikací s vysokým požadavkem na stálou dodávku teplé vody.

Určitě stojí za zmínku i to, že zásobníkový kondenzační ohřívač srovnatelného výkonu je několikanásobně dražší.

ENBRA SFK přináší na trh inovativní technologii, která Vám zaručí nejen výraznou úsporu v pořizovacích nákladech ohřívače, ale i provozní úspory díky kondenzační technologii a v neposlední řadě také minimální nároky na prostor.

Pro konkrétní aplikace kontaktujte technické oddělení ENBRA, a.s.

Image 2

Firemní článek