+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Komplexní systém plošného vytápění/chlazení od firmy REHAU

01.11.2015 Firma: REHAU, s.r.o. Časopis: 7/2015

Firma REHAU nabízí k tématu plošného vytápění a chlazení systémové řešení s jednoduchou instalací, které nabízí komplexní komfort. Nabídka je doplněna o obsáhlý program podpory prodeje pro odborníky.

O systémech pro plošné vytápění a chlazení se v současné době hodně mluví, protože jsou známé svým vysokým komfortem, nízkou teplotou otopné vody, a tím i vysokou energetickou efektivitou. Důležité přitom ovšem je, že kompletní systém je vzájemně sladěný a instalace se provádí rychle a jednoduše. REHAU nabízí tuto jistotu vysoce kvalitního kompletního systému – a navíc atraktivní balíček na podporu prodeje pro řemeslníky.

RAUTHERM S pro všechny případy

RAUTHERM S od REHAU je osvědčený a spolehlivý systém pro vytápění a chlazení s promyšleným programem příslušenství. Základ tohoto systému tvoří trubka RAUTHERM S v kombinaci se spojovací technikou násuvné objímky. Trubky RAUTHERM S jsou robustní, odolné vůči tlakům, s kyslíkovou bariérou a vykazují vysoké bezpečnostní rezervy. Tyto vysoké výkony umožňuje materiál PE-Xa, tedy polyetylen zesítěný za vysokého tlaku.

Image 1

Mimořádně rychle s RAUTHERM SPEED

Nové trubky RAUTHERM SPEED PE-Xa jsou optimálně přizpůsobené použití v plošném vytápění a chlazení. Oproti obvyklým trubkám pro plošné vytápění profitují specializovaní řemeslníci ze zvýšené pružnosti trubky v ohybu, která je větší až o 30 %, a z toho vyplývajících ještě rychlejších časů montáže. Trubky RAUTHERM SPEED jsou k dostání v rozměrech 16 x 1,5 a 14 x 1,5 mm. V provedení s navinutým suchým zipem je lze použít i pro nový systém REHAU s pokládkou pomocí suchého zipu.

Image 2

Bezpečné spojení

Perfektním partnerem trubek RAUTHERM S a RAUTHERM SPEED je osvědčený spojovací systém v podobě násuvné objímky. Ta zaručuje trvale těsné spojení bez O-kroužků a je tedy bezpečná i hospodárná. Díky optimálním hydraulickým vlastnostem je mimořádně efektivní. Zbytková délka trubek se pomocí násuvných objímek plně využije, neboť spoje lze umístit i v betonu a v potěru.

Flexibilní systémy pokládky

REHAU nabízí vhodný systém pokládky pro jakékoliv požadavky zákazníků. Nový systém suchého zipu RAUTHERM SPEED se vyznačuje extrémně rychlou a efektivní pokládkou. Tak je možné položit systém se suchým zipem až o 30 % rychleji než při obvyklých systémech pokládky. Montáž přitom může provádět jen jeden člověk a bez použití nářadí. Díky upevnění suchým zipem je možný flexibilní výběr směru pokládky trubek a jednoduchá korekce polohy trubek. Systém se suchým zipem REHAU se vypořádá i s nejvyššími nároky na protihlukovou kročejovou izolaci, neboť se parotěsná zábrana na izolaci a ani izolace neproráží žádnými upevňovacími prvky.

Image 3

Maximální flexibilitu nabízí i systém pokládky se systémovou nopovou deskou Varionova, a je tedy vhodný pro nejrůznější účely použití. Robustní nopová deska se postará o bezpečnou fixaci trubek a může být v případě potřeby dodávána s tepelnou nebo kročejovou izolací. Další předností je pokládka bez nářadí, kterou může provádět jedna osoba. Desky bezpečně drží a díky robustním nopům mají výborné pochozí vlastnosti.

Dalším systémem pokládky firmy REHAU je Tacker systém. Tacker desky z kvalitního polystyrenu jsou vhodné pro pokládku na stavbách, jsou robustní a mají nakašírovanou tkanou fólií, která je utěsněná proti záměsné vodě z potěrů a vlhkosti, a je tak koncipovaná pro použití s potěry podle DIN 18560. Systém má dále kombinaci tepelné a kročejové izolace. Tacker multinářadí od ­REHAU umožňuje rychlé a jednoduché zpracování bez zachytávání nebo odlomení příchytek ze zásobníku. Speciálně tvarované příchytky Tacker zaručují, ve spojení s vysoce kvalitní tkanou fólií, vysokou odolnost proti vytržení a tím fixaci trubek, která je odolná proti vzdutí.

Systém Tacker je doplněný mnohostranným systémem držáků trubek RAUTAC 10, který je díky malé montážní výšce ideální pro sanace. V novostavbách se RAUTAC 10 pokládá jednoduše na stavebně připravenou izolaci. Díky tloušťce desky 10 mm je možné s trubkou RAUTHERM S 10,1 x 1,1 v kombinaci s vhodným nivelačním potěrem, při krytí potěru 20 mm nad vrcholem trubky dosáhnout celkové montážní výšky systému pouze 40 mm.

Regulace a používané rozdělovače

Pro regulaci teploty plošných systémů vytápění nabízí REHAU prostorový termostat Nea. Vyznačuje se vysoce kvalitním designem, kombinovaným s jednoduchou montáží, lehkou obsluhou a mnoha individuálními speciálními funkcemi. U termostatu Nea je nutné zdůraznit integrované optimalizační funkce: tak se například parametrizace termostatu automaticky přizpůsobí výkonu topení/chlazení, který je k dispozici pro danou místnost. Jako novinku představuje REHAU systém Nea Smart, který umožňuje přes sériové ethernetové rozhraní integraci do místní počítačové sítě domu a ovládání z celého světa prostřednictvím internetu. Nový termostat umožňuje díky velmi přesné a inteligentní regulaci dosáhnout až 20 % energetické úspory. Pro rozdělování tepla a chladu nabízí REHAU rozličné rozdělovače topných okruhů s průtokoměry z vysoce kvalitní nerezové oceli, stejně jako vhodné skříně rozdělovačů, které umožňují díky svým inovativním držákům jednoduchou montáž mimo skříň rozdělovače.

Image 0

REHAU podporuje specializované řemeslníky

REHAU nabízí specializovaným řemeslníkům rozsáhlý servis v každé fázi stavby. K tomu patří podpora během projektování, poskytnutí softwarových řešení orientovaných na praxi a možnost účasti podle oborů na odborných seminářích REHAU Akademie, která poskytováním know-how posiluje pozici specializovaných firem v každodenním konkurenčním boji.

Více informací naleznete na: www.rehau.cz

Firemní článek