+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Expert – line: výkon a spolehlivost od SFA-SANIBROY

05.09.2013 Autor: Ing. Jiří Kučera Firma: SFA-SANIBROY, spol. s r.o. Časopis: 5/2013

Již 55 let společnost SFA SANIBROY vyvíjí a vyrábí přečerpávací systémy pro odpadní vody v interiéru.

Image 1

 Specializace na tento typ přečerpání, neustálý vývoj výrobků, využívání dlouhodobých zkušeností a důraz na kvalitu výroby v továrně ve Francii vám ve svém důsledku přináší široké možnosti řešení potřeb vašich zákazníků, a navíc pomocí unikátních výrobků a technologií. Jistě jste se již setkali s našimi výrobky řady Silence, nejtiššími systémy na trhu, kompaktními WC s přečerpáním, řadou SANICOMPACT, či s naší novou modelovou řadou SANIACCESS.

Expert – line

Image 2

Vzhledem k tomu, že výše uvedené výrobky jsou určeny především pro domácí použití, rádi bychom vám představili skupinu výrobků Expert – line pro použití v komerčním či veřejném sektoru, tj. použití v náročných provozních podmínkách. Na rozdíl od výrobků pro domácí použití jsou konstrukčně řešeny pro spolehlivý, intenzivní provoz i při čerpání odpadní vody s vyšší teplotou (dle typu). Výrobky Expert – line lze v zásadě rozdělit do dvou základních skupin, lokální přečerpávací systémy a centrální přečerpávací stanice.

Lokální přečerpávací systémy

Tyto systémy jsou určeny pro omezený počet připojených zařizovacích předmětů.

Sanibest Pro

je přečerpávací systém pro WC vybavený silným motorem a robustní ocelovou řezací hlavou. Je schopen odpadní vodu přečerpávat až do výšky 7 m. Typickým použitím jsou toalety v zařízeních jako např. ­toalety pro zaměstnance, ­toalety v restauraci apod.

Image 3

Sanispeed Silence

je malý, ale výkonný systém pro odpadní vodu bez fekálií. Je určen pro lehčí komerční aplikace jako např. barové pulty, cukrárny apod. Čerpací výška až 7 m, schopnost čerpat odpadní vodu vyšší teploty, maximálně možný tichý provoz a minimální nároky na prostor, to jsou hlavní přednosti tohoto systému.

Image 4

V případě dalšího produktu z této skupiny – Sanicom – se již jedná o systém pro použití v těžších komerčních aplikacích – profesionální kuchyně, veřejné sprchy, pekárny apod. Specifická konstrukce umožňuje čerpat odpadní vodu až o teplotě 90 °C, a to až do výšky 8 m. Systém je navíc připraven pro připojení externího signalizačního systému pro vyšší bezpečnost provozu.

Image 5

Centrální přečerpávací stanice

Centrální přečerpávací stanice umožňují přečerpávat odpadní vodu z většího množství zařizovacích předmětů (např. celý rodinný dům) z jednoho místa, jedním potrubím d50. Všechny centrální stanice SFA mají shodnou čerpací výšku, a to až 11 m. Pro odpadní vodu s fekáliemi jsou k dispozici tři stanice – Sanicubic 1 (1 motor – graf nahoře), Sanicubic Classic (2 motory) a Sanicubic Pro (2 motory – graf dole). Každý motor je osazen robustní ocelovou řezací hlavou.

Image 6

Obě dvoumotorové verze umožňují připojit odpady až ze čtyř WC, jednomotorová ze dvou WC, a společně pak ze všech dalších běžných zařizovacích předmětů jako jsou sprcha, vana, pračka, myčka, dřez, umyvadlo...

Pro vyšší bezpečnost a spolehlivost provozu jsou k dispozici externí kontrolní panely s akustickým a vizuálním alarmem. Pro Sanicubic 1Sanicubic Pro jsou součástí dodávky, pro Sanicubic Classic pak na objednávku. U stanice Sanicubic Pro je pro tento kontrolní panel využita bezdrátová HF technologie.

Image 8

Oblast použití těchto interiérových přečerpávacích stanic je poměrně široká, od rodinného domu, přes zázemí obchodních jednotek, šaten pro zaměstnance...

Pro odpadní vodu bez obsahu fekálií je určena stanice Sanicom 2. Jde o dvoumotorovou stanici pro odpadní vody z velkých profesionálních kuchyní, hotelových prádelen, kadeřnictví apod. Sanicom 2 je standardně dodáván s externím kontrolním panelem s vizuálním a akustickým alarmem.

Image 7

Jak již bylo v článku uvedeno, společnost SFA svoje produkty neustále vyvíjí, a výrobky Expert – line nejsou výjimkou. V současné době probíhá provozní ověřování nové generace dvoumotorových stanic pro odpadní vodu s fekáliemi, která bude k dispozici v blízké budoucnosti.


Více informací o výrobcích Expert – line naleznete na www.sanibroy.cz, nebo případně kontaktujte naši kancelář, kde se můžete zaregistrovat pro pravidelné zasílání technických novinek ze světa SFA.

Firemní článek
Související časopisy